Lottas Dagbok


Favorit i repris från september 2009 – å andra sidan
09 september 2013, 00:50
Filed under: Allmänt, bloggande, Favoriter i repris, iPhone, personligt

Jag har ju två bloggar. Den här och en till blogg som har ett lösenord som jag håller ganska hårt i numera.

Hur som så har jag fått anledning att läsa tillbaka lite i den andra bloggen och mycket av det som skrivits där är mest ett minne blott nu.

De flesta inlägg börjar med att ”nu är jag verkligen sur” eller ”nu är jag förbaskat trött”.

I arkivet för september 2009 hittade jag nedanstående lilla gräddbakelse som jag nu exklusivt kan bjuda på (och ja, jag skriver mycket bättre där). Tyvärr har vissa formateringar fallit bort då jag kopierade.

Rubriken är Om att bajsa i grannens brevlåda.

Håll till godo!

”I bland blir jag så förbannat trött.

I dag är en sådan dag. Jag ser stjärnor då jag reser mig upp från soffan. Så trött är jag. Den mentala tröttheten har liksom övergått i fysisk trötthet och regnar som stjärnor framför ögonen.

Anledningen till denna %&/()(/&/&%¤%&/()(/&!!!!! är att.. faan detta kan jag inte ens skriva om här inne. Men tänk er förjande scenario för att illustrera det verkliga skeendet (YES! I´M JEEEESUS!!):

Tänk dig att du har ett stort fint trädgårdsland fullt av grönsaker. Du har odlat och filat på det jävligt länge. Verkligen kämpat för att det ska bli bra och goda morötter (eller whatever greensejks). Och så plötsligt en dag upptäcker du att grannen står och rycker i dina sockerärter. Du blir naturligtvis sur och säger till grannen att låta bli dina grönsaker. Men grannen försäkrar att hon bara tuggar lite på blasten. ‘Bra’ säger du, ‘men håll dig till blasten’. Grannen lovar dig att hon bara ska hålla sig till blasten och tillägger att det kan vara svårt att låta bli den då man bor så nära. Hela säsongen ser du grannen stå och tugga på blasten till dina grönsaker. Emellanåt tycker du dig sakna en och annan morot men du är inte helt säker. Till sist tröttnar du på grannen och säger åt henne att hålla sig borta från din blast. Grönsakerna blir ju förstörda! Men grannen tuggar, å tuggar, å tuggar. Till sist funderar du på att avveckla odlingen och satsa på något annat istället. Plötsligt en dag då du kommer ut i din trädgård saknas en hel rad rödbetor. Du går genast över till grannen och frågar anklagande om det är hon som tagit rödbetorna men hon bara slår ut med armarna och undrar; ‘Vaddå? Jag? Nu är jag trött på att vara med i denna soppa. Det är DU som går omkring och anklagar och konspirerar. Det är MIG det är synd om här. Har du inte förstått det!’. Du beslutar att fortsätta odla grönsaker i ditt trädgårdsland men att vara mycket mer uppmärksam på vem som tuggar på din blast och se till att tuggandet inte får fortgå. Det går ett par dagar och så plötsligt är hon där och tuggar igen. Tugg, tugg, tugg… och du låter det fortgå! Nu är det dig själv du är arg på. Hur kan du själv låta detta tuggande på din egendom fortsätta? Du funderar och funderar.. och kommer fram till att det är en geografisk fråga. Du kan inte flytta på grönsakerna som växer i jorden. Du hade kunnat dra upp alla grönsaker och lagt in och sparat, men det hade grannen redan under den tidiga säsongen försäkrat dig om att du inte skulle behöva göra så då avstod du från det då. Hade du kunnat skruva tillbaka tiden så skulle du ha anlagt ditt trädgårdsland i en annan det av trädgården. Men det är tyvärr för sent nu. Grönsakerna står redan där de står.. Grannen tuggar och tuggar. Och du låter henne hållas..

Tugg, smask, trött..

Jag är fullt medveten om att man alltid kan ha olika perspektiv på saker. Detta är ett av dem.. som kanske bortser från en del saker. Men detta är min blogg. Här bor jag.”

Idag har jag skrivit här!

– Posted using BlogPress from my iPhone

Annonser

Kommentera so far
Lämna en kommentarKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: