Lottas Dagbok


Plötsligt bara händer det
31 augusti 2013, 21:05
Filed under: Allmänt, Barnen, Böcker, Bilder, Familj, iPhone, personligt, shopping


På bilden: Didrik har inte ont i huvudet.

Ett av de mest lästa och i särklass mest kommenterade inläggen här i bloggen är skrivet någon gång under sommaren 2008. Då var jag höggravid med magen full av ungen på bilden ovanför. (Pallar inte leta på inlägget nu men om man vill läsa så kan man googla på ögonmigrän så kommer det upp.)

Jag skrev det efter att ett auramigränanfall just nästan skrämt livet ur mig. Med flimmer och snurrande färgglada blixtmönster och enögda gubbar i teven trodde jag att jag fått en hjärnblödning. Minst.

Sedan dess har det bara hänt en gång till ganska exakt ett år senare då vi var i Luleå för att hälsa på vänner. Då fick jag, till skillnad från första gången, lite ont i huvudet också.

Sedan har åren gått. Drygt fyra närmare bestämt. Jag har haft sådan där diffus huvudvärk på ena sidan ibland och mått lite illa men jag har ändå inte kunnat säga säkert att det varit migrän. Vid ett tillfälle höll det på från och till i en hel vecka. Men jag har inte haft några blixtar och myrornas krig.

Förrän idag på förmiddagen.

Låg i soffan då en vit fläck dök upp och täckte synfältet på ena sidan. Man kan ju bli bländad ibland och det är exakt samma känsla men då försvinner ju den där fläcken efter en stund. Det gjorde den inte idag. Det tog sin halvtimme med snurrblixtar och enögd Didrik men eftersom jag visste vad det var så var det inte så otäckt (som det egentligen är!).

Efteråt fick jag ont in skallen. Inte så där jävligt som jag vet att det kan vara (hade medicin) men tillräckligt för att ligga i soffan i ett par timmar. Kändes som att näsan höll på att trilla av. Väldigt märkligt.

Sjukt trött är jag så jag har mest vilat idag faktiskt. Var tvungen att åka till Maxi för att jag var väldigt sugen på en specifik sak då det blev lite bättre i huvudet. Nu såhär efteråt känner jag att den resan kanske var lite överflödig. Men, men..

Funderar lite på varför det här händer just nu.. då det inte hänt på så länge. Tolkar in en del i det faktiskt. Fast det kan ju vara en slump också. Det är sådant man inte vet.

Ikväll har vi en nattgäst och och i morgon börjar en vecka då jag ska rodda med allt själv här hemma. Konferens på en ö utanför Syriens kust och vi hoppas att Obama håller i bomberna i någon vecka till. Krig är otäckt.

Jag vet att det inte skrivs mycket här just nu. Håller liv i bloggen tills lusten kommer. Den brukar göra det.

Livet ser annars ut som det för det mesta gör. Träningar, skola, jobb, något föräldramöte, lite turbulens här och var, någon snuva, en korv med bröd, överkokta makaroner, blonderat hår som faller av, avlusning, bråk om vems tur det är att tömma kattlådan, smulor i soffan och en bok om ACT som ska göra livet lättare.

Återkommer. Med all säkerhet.

– Posted using BlogPress from my iPhone

Annonser

Kommentera so far
Lämna en kommentarKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: