Lottas Dagbok


Släng dig i väggen fredag den trettonde – här är det lördag den fjortonde!
15 januari 2012, 02:45
Filed under: Allmänt, Barnen, Familj, Hälsa, iPhone, personligt, sport

En fantastisk dag då vi faktiskt fått lite vila och då Wilmer spelat en kul turnering där Anton varit domare, fick ett märkligt slut.

Just innan vi körde till ishallen upptäckte vi att vår lånebil inte funkade. Jag hade suttit i bilen och läst igår kväll innan jag gick in och glömt en lampa på så batteriet var slut. Så vi tog den andra bilen till ishallen.

Då hockeyturneringen var slut klämde Anton fingrarna i en stor och tung metalldörr in till ett av omklädningsrummen. Först trodde jag att fingrarna var av för de så så konstiga ut och jag har aldrig tidigare sett Anton ha sådan smärta. Men efter att ungefär tre stycken olika läkare (ja det finns en och annan doktorpappa i laget) så var det konstaterat att fingrarna var hela.

Fredrik åkte med farsan för att lämna lite hockeysarg i Ljungsbro och Ossian (som varit väldigt duktig en stund i ishallen) följe med. Det var tur med tanke på vad som sedan hände.

När vi Anton, Wilmer och jag satt i bilen och just skulle svänga in i Tallboda började bilen pipa och lamporna på panelen blinkade. Jag fick för mig att airbagen skulle lösa ut så jag körde in till kanten.

Väl vid kanten dog bilen. Vi stod riktigt dåligt och bakom oss kom en buss. Jag skrek åt barnen att de skulle kasta sig ur bilen in mot diket. Anton ropade att vi skulle sätta på varningsblinkersarna vilket jag inte hade tänkt på.


På bilden: Bilen är paj.

Barnen frös och jag lyckades inte få ut varningstriangeln ut förpackningen. Dock kunde Anton och Wilmer intyga att det skulle gå eftersom de haft den ute tidigare (hmm).

Till sist fick jag ut triangeln och vi kunde börja gå hemåt. Wilmer frös. Anton hade ingen jacka så han höll på att frysa ihjäl men vägrade låna min jacka eftersom han absolut ville att jag skulle ha den. Till sist gick han med på att ha min thermokjol på sig som en mantel då han gick där med sina sargade fingrar.


På bilden: Två frusna hjältar.

Väl hemma blev vilan kort. Fredrik och pappa kom hem och startade upp lånebilen med kablar. Sedan lämnade de den på tomgång då de åkte för att bogsera hem den andra bilen.

Sedan hann farsan köra hem till sig innan vi märkte att lånebilen lagt av igen och inte gick att starta så han fick komma tillbaka och starta upp den igen. Tyvärr hade Fredrik hunnit ställa den på uppfarten så vi fick släpa ut den så att man kunde komma åt med kablarna. Men nu hoppas vi att den startar i morgonbitti vid kvart i sju då vi ska iväg igen.

Sedan fick vi M-mat.

Didrik sover hos morfar och mormor inatt. Nu har alla lagt sig här så jag ska också lägga mig.

God natt!

– Posted using BlogPress from my iPhone

Annonser

3 kommentarer so far
Lämna en kommentar

What a day! Jag blir alldeles matt.

Kommentar av Trebarnsmamman

Haha. Jag också :mrgreen:

Det var lite läskigt när bilen började tjuta och lade av på det där lustiga stället. Nu står liket av den utanför vårt hus i alla fall.

Du som har koll på bilar; batterilampan hade lyst ett par dagar. Kan det vara generatorn? Det var visst någon som hade sagt att det kunde vara den.

Fasen. Vi behöver ju skrothögen 😉

Kommentar av Lotta Lkpg

Har faktiskt ingen aning. El är inte min grej 😦
Men generatorn låter väll rimligt, men frågan är varför den tvärdog? Förstår att ni behöver bilen men som en parantes måste jag bara säga att det är så skönt att vi är av med vår!

Kommentar av Trebarnsmamman
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: