Lottas Dagbok


Helgmålsblogg – kalas och hockey
20 november 2011, 19:58
Filed under: Allmänt, Barnen, Bilder, Familj, Fest och kalas, iPhone, personligt, sport

Nu är en väldigt intensiv helg över. En händelserik.

I fredags hade Wilmer kalas på Fenomenmagasinet. Det är ett kul ställe här i staden. De fick klappa ormar och pröva diverse vetenskapsinstallationer. Ett riktigt bra kalas var det. Anton och Didrik var också med. Inga bilder blir det här på bloggen för det var många barn där och kanske vill de inte bloggas.

På bilden: Jag frågade inte grodorna men tror inte att de misstycker.

Ossian var på maskeradkalas här i Tallis medan vi var på Fenomenmagasinet. Jag tror att han hade kul mestadels men grät då jag kom för att hämta honom. Vet inte vad som hänt. Inte lätt.

Efter alla kalas åkte familjen till staden för att se Vinterljus. Det var lite för sent och lite för kallt. Fast det egentligen inte var kallt. Men trevligt ändå.

På bilden: Ljuslila barn.

I går var det cup i Ljungsbro hela dagen. Vi var arrangörer. Ett väldigt roddande med allt möjligt. Dasspapper, kaffe till sekretariatet, korvar till domarna, lottförsäljningar, puckkastning, chokladhjul, inga föräldrar i omklädningsrummen. Tja. Det gick bra.

På bilden: Wilmer var nummer tretton.

Anton och hans vänner var domare. Diddan var med mormor och morfar men kom också på en snabbvisit på cupen.

Imorse var vi först i Ljungsbro ishall igen. Det kändes som vi knappt varit hemma. Ossian tränade först. Bra som vanligt.

Sedan hade Anton match. En fullständigt bisarr tillställning där LHC mötte Vita Hästen. Vita Hästen har ett riktigt bra men hetlevrat nollettlag. De unga domarna var inte mogna för den match som det blev. Väldigt bråkigt. Matchen borde egentligen ha slutat innan den började.

För Antons del slutade det minst sagt.. annorlunda. Då det var en och en halv minut kvar av matchen Hamnade han i slagsmål (ehh.. ja, du läste rätt..) och fick matchstraff. Både han och den andre killen hamnade i utvisningsbåsen för ‘personligt uppträdande’.. eller vad det var. Min tanke var väl något i stil med ‘Är det där min son?’. Jag är lite akluven. Hockey är en tuff sport. På ett sätt är jag glad att Anton inte ber om ursäkt för sig själv på planen längre. Men slåss? Haha. Nä. Och det var faktiskt den andre som började. Men Anton grät efter matchen. Lite oklart varför dock. Har inte fått något direkt svar på varför.

Efter matchen åkte Ossian på kalas och jag åkte till IKANO för att uträtta ärenden ty i morgon är det en speciell dag. Då blir grodan åtta år. Min grodbebis.

I eftermiddags hade vi fikagäster. Lite eftersnack om gårdagens cup. Lite paj och kladdkaka också.

Nu dusch och vila inför mogondagens jobb.

– Posted using BlogPress from my iPhone

Annonser

Kommentera so far
Lämna en kommentarKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: