Lottas Dagbok


Idag – skolavslutning och jag bjuder på ett surt smakprov från vårt husbygge
15 juni 2011, 15:18
Filed under: Allmänt, Barnen, bloggande, Familj, Hus och hem, husbygge, personligt, skolan, sport

Är fortfarande trött efter söndagens farande hit och dit. Det var ju fotboll hela dagen och för hela slanten. WIlmer hade cup här i Tallis. Anton hade match i Ljungsbro och Ossian hade träning här i Tallis. Inte riktigt allt på samma gång men nästan. Tur att vi hade fin hjälp.

I dag har barnen slutat skolan för denna terminen. Skolavslutningen var vid idrottsplatsen. Det var kallt och blåsigt ute men det regnade inte så det gick i alla fall att vara utomhus. Men stackars Anton som hade sett fram emot att spela fiol på avslutningen kunde inte vara med och göra det för han hade slarvat bort sin fiol (!!). Jag har frågat honom flera gånger denna veckan om han inte ska öva på låtarna till avslutningen men då har han sagt att fiolen ska ligga kvar i skolan så att de ska kunna träna gemensamt på låtarna. Hmm… så i morse då han skulle hämta sin fiol i snicken (rummet där de lägger instrumenten i skolan) så var den borta. Stackars Anton var ledsen och grät istället för att vara glad då han slutade tredje klass. Senare hittade vi fiolen. I. Hans. Rum. Hemma. Suck.

Vi har varit och ätit på MacDonalds på eftermiddage och sedan har vi druckit lite kaffe hos en snäll familj

De har varit och bytt våra uppånervända fönsterbänkar idag. Det kom ett flak emd stenbänkar i förrgår. Den bra snickaren har bytt dem idag. Men en sak som gör mig förbannat lack (och jag börjar ha väldigt svårt att hålla masken nu medavseende på detta bygget) är att vår trappa som har skador som är riktigt fula (och finns med i besiktningsprotokollet) nu är fall för Byggzilla. Idag var det två reparatörer här från trapptillverkaren som menar att felen inte är en reklamation. Eller rättare sagt det stora felet, alltså en flera kvadratdecimeter stor bit som hänger lös för att sidan på trappan är sprucken. Det är flera småfel som det är solklart att snickarna orsakat (som exempelvis ett ställe där de förstört lacken för att de sluntit med borren) men även den stora spruckna biten är åverkan som gjorts under monteringen. Trapptilverkarens reparatörer anser att hela sidan på trappan ska bytas ut och även ledstången där någon målarstege har stått och gnott emot och gjort repor och fördärvat lacken. Troligt att jag skulle acceptera omlackering eller något sådant skit. Glöm det. Men ett bra försök var det 😉 Nödigt att inte säga något och försöka få det till att det var någon annans fel. Det tar en jävla massa tid från mig som jag hade kunnat använda till annat. Det är inte det enda fallet då man försöker att skylla ifrån sig. Vidare kommer jag inte att undanhålla några sanningar om det här förbaskade bygget här på bloggen fortsättningsvis. Detta för att jag vet att vårt hus kommer att vara perfekt då det är färdigt.

Ikväll är det fotbollstränignar till höger och vänster igen. Pannkakor från mamma sedan.

Tjing.

Annonser

2 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Blir matt när jag läser om huset!
Och stackars, stackars Anton. Men han lär väll av sina misstag och kommer ha bättre koll i fortsättningen.

Kommentar av Trebarnsmamman

”Matt var ordet” sa Bull 🙂

Ja det var väldigt synd om Anton och han var verkligen ledsen över att han inte kunde var med och spela. Men jag hoppas att han blir lite bättre på att hålla reda på fiolgrejerna nu..

Kommentar av Lotta
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: