Lottas Dagbok


Sista kvällen – puh (fotboll, brassestolar, mer fotboll och en vaken pojke sugen på chokladbit)
06 juni 2011, 23:24
Filed under: Allmänt, Barnen, Bilder, Familj, Hälsa, konsument, personligt, shopping, sport, TV

En lång dag har det varit.

Vi började dagen med skolfotboll. Anton och hans klasskamrater blev utslagna i semifinalen med sketna 1 – 0. Men håhå vilket motstånd! Ett gäng Zlatan-wannabes med flera ganska stora killar som spelade tufft. Och de var jättebra. Våra killar gav dem en riktigt bra match dock. Anton med sin 27,5 kilo såg ut som en liten sparris i sin stora tröja då vinden blåste på honom när han försökte hindra en 30 centimeter längre och säkert dubbelt så tung kille. Bra kämpat av hela laget.

Tjejerna i Antons klass vann för andra året i rad. De är verkligen jättebra. Fantastiskt duktig tjej som var målvakt. Matchen fick avgöras med straffar eftersom det stod 1 – 1 efter ordinarie speltid. Tufft motstånd även för tjejerna.

Efter skolfotbollen begav vi oss till Tornby för att köpa brassestolar. Detta var lättare sagt än gjort. Slut överallt. Det slutade med att jag köpte en på Coop och en på Jula. Brassestolar är hårdvaluta i dessa dagar.

Varför? Den vänstra från Coop och den högra från Jula.
 
Anton har tjatat till sig en tidning som jag inte ville köpa egentligen.
 
Nu har barnen varsin stol att sitta i och fika.
 

Ikväll har Anton och Wilmer haft fotbollsträning båda två. Samma tid men på olika platser i området. Det blev lite körigt men funkade helt ok. Didrik, Ossian och jag kollade läget på båda ställena. Vi hade brasse och cola med oss 🙂

Ossian är så väldigt intresserad av fotboll just nu. Han har fått en egen hylla i ett skåp där han får ha sina fotbollsgrejer. Ikväll gav han sig inte förrän jag hade samlat ihop alla sakerna och han hade fått kolla så att allt fanns med. Och så får jag tala om för honom vilken dag det är han ska spela nästa gång. I morgon ska han berätta för sin dagmamma att han har börjat på fotboll.

Ikväll var det inga större problem att få Anton och Wilmer att sova. Det var nog första gången på flera år som Anton somnade mellan åtta och halv nio. Ossian var lite bökigare men han sover också nu. Didrik somnade i soffan. Jag bar upp honom till sängen och hann lagom fixa det som ska fixas inför morgondagen (då Wilmer ska på kanalvandring i Berg). Tyvärr har han vaknat nu och har legat på golvet här brevid och skrikit efter chokladbit. Suck. Men nu har ha flyttat till soffan och kollar på Stig Helmer Olsson som seglar i skärgården.

Inte trött?

Tyvärr tror jag att Didrik har fått lite för mycket sol idag. Men jag har smörjt honom ikväll med lindrande salva. Skulle behöva en sövande salva just nu.

I morgon är det vardag igen. Jag ställer klockan på tre olika tider varav alla med snooze. Likt alla vardagar senaste veckan.

Nu ska jag snegla lite på Stig Helmer Olsson tillsammans med Didirik.

I morgon kommer Fredrik hem.

Annonser

Kommentera so far
Lämna en kommentarKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: