Lottas Dagbok


Våldtäkt på skola i vår kommun – ofattbart
02 oktober 2009, 12:35
Filed under: Allmänt, äckligt, Familj, nyheter, personligt

..om detta. Jag läste om det i Corren i morse också, och det diskuterades vi frukostbordet.

Tankarna vaknar.

Hur är det möjligt?

På senaste föräldramötet på våra barns skola (samma kommun) hade vi gruppsamtal om trygghet. Om vilka förutsättningar som bör råda för att våra barn ska känna sig trygga. Undrar om den tioåriga flickan som utsattes för detta kände sig trygg då hon gick till skolan på morgonen.

En annan tanke.

Vid vilken ålder är ‘man’ tillräckligt gammal för att ens kunna genomföra det som den här flickan utsatts för? För om jag fattat det rätt handlar det om minderåriga. Och hur kan man/de rimligtvis få för sig att göra något sådant?

En sista tanke.

Vad är det som händer?

 

Annonser

16 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Ni som förundras över alla svenska våldtäktare nu för tiden rekommenderas att läsa NÄTVERKET MOT POLITISK KORREKTHET – http://natverkmotpk.blogspot.com/ – och
gärna beställa RSS-flöde genom länken – http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.run?_id=44cb9c44459be95ede66046e5d8ba778&_render=rss

Kommentar av Il Padre

Tack för tipset Il Padre. Ska jag tolka det som att du tycker att det är helt ok att barn våldför sig sexuellt på andra barn? För varför annars lämna en sådan kommenar under det här inlägget?

Kommentar av Lotta

8 år var den yngsta våldtäktsmannen (våldtäktspojken?) jag hört om i Sverige. Varken han eller hans unga medbrottslingar var svensk, tror du att dessa förövarna är det?

Det är inget konstigt att det blir såhär. Faktiskt. Riskerna med invandring har påtalats och påvisats i flera decennier. Detta är inget nytt. Inte egentligen.

Kommentar av Jonas B

Ok Jonas B; *funderar* En åttaåring som våldtar är garanterat en åttaåring som själv blivit utsatt för något mycket grymt.

MEN JAG UPPSKATTAR INTE KOMMENTARER MED DET TYPEN AV UNDERTON DU HAR DÄR. JAG TÄNKER INTE PLOCKA BORT DEN MEN VILL UNDERSTRYKA ATT JAG PERSONLIGEN INTE STÄLLER MIG BAKOM FRÄMLINGSFIENTLIGA RESONEMANG.

Hade jag velat föra en diskussoin kring just de där bitarna du tar upp (utan att vara det minsta rasistisk eller främlingsfientlig eller kulturfientlig eller vad som)så hade jag inte kunna göra det här på bloggen i alla fall. Det har jag lärt mig efter att ha hållit på med detta ett tag..

Kommentar av Lotta

De hundar som måste ”trimmas” typ pudel mm tror jag

kan ju testapälsen att åka någon av de raserna många många gånger innan man bestämmer sigkunna assistera dig

sen gäller det att de passar personen ocksåpälsen

Kommentar av Norakat

Norakat: Öhh..ehh.. hur menar du nu´rå??

Kommentar av Lotta

Inte så konstigt att sådant sker. Många elever är bara inställda på vad de själva vill. I skolan får de hela tiden höra: vad tycker du? vad vill du? Det finns inga auktoriteter och föräldrarna jobbar så mycket att de inte orkar bry sig. Och föräldrarna är hemma i tre månader efter födseln, sedan tillbringar ungarna sin mesta vakna tidd på institution (dagis, skola)

Kommentar av FredrikN

KOMMENTAR TILL Lottas kommentar 091002 14:16. Människa, begripet du nada? OM du nu tog dig fram till mina rekommendationer så bör du vid det här laget ha funnit att DÄR kan man få all info som vanliga media av hänsyn till politisk korrekthet inte vågar skriva om. Min kvalificerade gissning är naturligtvis att de tre 12-åringarna är ouppfostrade, brådmogna slynglar med väldigt främmande ”rötter” som alltid kräver respekt men aldrig visar ”vitingar” det.

Kommentar av Il Padre

Il Padre:

Begriper nada 😉 Kanske är det så. Vilken tur att du kommer hit och visar var skåpet ska stå då.

Jag orkar faktiskt inte läsa den där smörjan du länkar till. Jag håller inte med dig i alla fall.

Jag diskuterar gärna men inte med rasistiska fjortisar. Så det får räcka så. Redan när du öppnar med ‘fattar du nada’ har du visat att du är en rätt obildad typ jag inte orkar lägga någon energi på.

Om du kommer tillbaka kanske jag väljer att vara politiskt inkorrekt och censurerar bort dig.

Det finns liksom inte rum för några utlänningshatande frälsare här 🙂

Så håll dig borta nu 😈

(Du lämnar ip efter dig vaje gång du kommenterar.)

Kommentar av Lotta

FredrikN:

Vet inte om jag tror att för hårt arbetande föräldrar och för individfokuserad skola kan orsaka något så allvarligt. I så fall borde det väl hända i större utsträckning för så ser det ju ut för de flesta.

Ingen måste gå tillbaka till jobbet efter tre månader. Jag tror att det är extremt ovanligt att man gör det eftersom man har en så bra föräldraförsäkring i Sverige.

Kommentar av Lotta

Svenska journalister har en tydlig politisk agenda – därför vägrar de konsekvent rapportera sanningen om vem som är offer och vem som är förövare i den här typen av fall.

”Generellt ligger journalistkåren till vänster om sin publik. I sakfrågor märks skillnader i synen på exempelvis flyktingmottagningen i Sverige. 11 procent av journalisterna vill minska flyktingmottagandet mot allmänhetens 49 procent”.

Källa : SVD 26 september 2007
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_208921.svd

Kommentar av Lars

Lars:

Det är mycket möjligt att det är så. Dock VET vi inte att det är utländska personer som gjort detta utan det är bara en massa spekulationer. Det skulle lika gärna kuna vara personer med helsvensk bakgrund så vitt vi vet.

Jag är lite förvånad att alla kommentarer som kommer på det här inlägget har med invandrares vara eller icke vara att göra. Faktiskt.

Kommentar av Lotta

Lotta, jag håller helt med dig om vad du skrev i ovanstående kommentar. Faktum är att jag skiter i om det är en ”helsvensk” eller ”invandrare” som har gjort denna förfärliga gärning. Det är ju faktiskt ganska oviktigt eller? Det tragiska i hela historien är att det handlar om BARN!!! Okej, OM det nu var invandrarbarn som gjort detta så kommer hon säkert känna ett förakt mot invandrare i fortsättningen, absolut! Men OM det var ”svenska” barn då? Jo, hon kommer med största sannolikhet vara lika arg, ledsen, rädd och förtvivlad ändå! Det är brottet som är det hemska!!

Kommentar av Ulle

Jag bor också i Linköping, så jag blev upprörd när jag läste det där. Pojkarna går som tur är inte på samma skola som min dotter, men eftersom rektorerna enligt vissa uppgifter funderar på att flytta dem till olika skolor, så kan någon av dem hamna på min dotters skola… 😦
Angående invandrare-och-våldtäkt-debatten. Jag har ingen aning om hur det var i det här fallet. Men visst är det så att invandrare är gravt överrepresenterade! Det tycker jag inte att man ska tiga med, för folk måste ju i ett demokratiskt samhälle få ta ställning till invandringen i allmänna val – och då ha fakta att underbygga sina val med.

Våldtäktsligan i Södertälje var ett typexempel på problematiken. Jag tycker att det är fel av svenska myndigheter att inte analysera konsekvenserna av sina beslut, innan de fattar beslut som skadar oss svenskar. Och det har man inte gjort när det gäller invandringen av muslimer och kristna syrianer, som båda har oskuldskrav på sina brudar. Det gör att en massa unga män i sin normalt sett mest sexuellt aktiva ålder måste leva utan sex, eftersom de inte kan gifta sig förrän de har arbete och inkomst.

Då är det inte särskilt svårt att räkna ut, att svenska flickor kommer att råka illa ut om dessa kulturer får komma in i landet. Antingen genom att de utnyttjas (så att flickan tror att de är kära och tillsammans, fastän pojken hela tiden är trolovad med en flicka från samma kultur), eller genom regelrätta övergrepp och våldtäkter.

Kommentar av Helena

Helena:

Tack för din kommentar!

Vi har alla rätt till vår åsikt och våra egna logiska resonemang.

Jag vet inte riktigt hur jag ska bemöta det där du skriver. Den där debatten om invandrare var inget jag hade i åtanke alls då jag skrev det där inlägget faktiskt.

Man får inte glömma att alla inblandade i detta är barn. Oavsett nationalitet.

/Lotta (bloggaren)

Kommentar av Lotta

Ulle:

Jag sätter min kråka under din kommentar där uppe. Håller med dig till hundra!

Kommentar av Lotta
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: