Lottas Dagbok


Farbror Bosse igen..
01 oktober 2009, 14:07
Filed under: Allmänt, Film, kultur, nyheter, personligt

(Skrev om Roman häromdagen.)

”Kan en konstnärlig gärning, hur oomtvistad den än är, verkligen ursäkta ett ostraffat övergrepp på ett barn?”

Ehh.. nae!

Annonser

7 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Den enda egentligen relevanta är kvinnans önskan att inte driva målet. HON har mitt stöd. Jag hoppas hon slipper. Polanski skiter jag i.

Kommentar av Eriya

Kan man ju inte ta hänsyn till!!! Om offren får välja är det ju fritt fram att våldta och sedan hota med något tillräckligt otrevligt för att få offret att vilja lägga ner målet…

Vi har tillräckligt med hot mot åklagare och vittnen med de system som gäller och skall det bli så som du föreslår lär väl hoten eskalera än mer!

Nepp, Polanski får försvara sig i rätten och bli frikänd där… Är det så löjligt som folk vill hävda lär han väl inte heller ha något att dölja och inte heller något problem att åka hem till Paris efter heller.

Däremot är det ju svårt för en åklagare att driva ett fall där offret tycker allt är löjligt. Hur skall bevisningen kunna säkerställas? etc… Det är dock en helt annan fråga…

Kommentar av Teeby

… så tyvärr är det enda irrelevanta i fallet det du anför 😉

Kommentar av Teeby

Offret ska inte bestämma. Men så är det väl inte heller, rent teoretiskt i alla fall?

Det är väl alltid så att man dels har frågan om vad lagen säger är korrekt och inte korrekt. Där brukar det för det mesta vara rättså klart vad som gäller.

Sedan har man ju bevisfrågan och det är här det brukar grumla ihop sig, eller hur? Och det är ju här det blir problem om offret (i detta fall) inte är med på noterna.

Och då kommer man följdaktligen till det läge då en eventuell åklagare ska avgöra om åtal ska väckas eller inte och i praktiken blir det ju så att offrets ovilja att samarbeta får betydelse. Visst?

Men i den bästa av världar..

Kommentar av Lotta

PS.. Teeby: Fast det var ju typ det du sa 😉

Kommentar av Lotta

Det känns mycket trist att juden och pedofilen Roman Polanski kan köpa sig fri från något med tanke på han har erkänt motsvarigheten i Sverige, våldtäkt mot barn med tanke på våldtäksmannen var 44 och den lilla flickan var 13 så även om hon ”var med på det” så borde en 44-årig man som han var då veta bättre. Ni som försvarar denna pedofil kan ni fråga er tänk om det hade varit er dotter/syster, hade ni då varit lika ”förlåtande” om en vuxen man våldtagit er dotter/syster? Anledningen jag använder begreppet våldtäkt är om någon haft har sexuell handling med barn under 15 år bedöms det som våldtäkt även om något våld eller hot om våld inte förekommit. Det spelar ingen roll om det är gärningsmannen eller barnet som tagit initiativ till handlingen.

//Amanda (Mamma till döttrar på 10, 12, 16)
Om det judiska inflytandet http://radioislam.org/islam/svenska/svensk.htm

Kommentar av Amanda

Amanda:

Tack för din kommentar!

Jag kan inte se att det är någon som försvarar honom här. Så jag vet inte vilka som är ‘ni’ i detta fall.

Jag håller med dig om det mesta du skriver. Om hans religiösa tillhörighet och dess betydelse uttalar jag mig inte. Varken nu eller senare. Jag vet inte vilken betydelse den har i sammanhanget.

Däremot säger jag m.fl (ovan) att det inte är flickan/kvinnan som ska avgöra huruvida åtal ska väckas eller ej.

//Lotta (bloggaren)

Kommentar av Lotta
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: